I-fans in power-tunnel house in USA

JBS Pork - Ohio - United States

Animal welfare is job o. 1 at JBS Pork, they work with their pig suppliers to ensure that all animals are produced, transported and handled in a safe & humane environment. JBS Pork is an industry leader in science and innovation. They pride Themselves in adopting the latest science and technology to improve meat quality and product taste. 

107
JBS Pork
De twee nieuwe gebouwen in Ohio zijn vier stallen die plaats bieden aan 4800 'wean-to-finish' vleesvarkens.
108
Lumina 16 regelaar
Voor de sturing van de ventilatie gebruiken ze de Lumina 16 klimaatcomputer die speciaal ontwikkeld is voor de typisch Amerikaanse Power – Tunnel stallen. De speciale regeling in de Lumina 16 computer zorgt voor een geleidelijke overgang van minimum (power) ventilatie naar maximum (tunnel) ventilatie zonder verstoring van de luchtstroom.
109
I-fans in zijgevel en put
Bij minimum ventilatie komt de lucht de stal binnen door plafondinlaten en wordt afgezogen door 5 I-fan ventilatoren. 4 I-fan 24 inch ventilatoren zijn ingebouwd als put ventilatoren. De lucht wordt afgezogen door de put om schadelijke gassen als ammoniak af te voeren uit de put. Voor extra capaciteit wordt er per stal nog een vijfde I-fan 32” in de zijgevel geplaatst.
110
Tunnelventilatie
Bij toenemende ventilatiecapaciteit wordt tunnelventilatie geactiveerd. Het gordijn voor de tunnelinlaat wordt geopend en de grote ventilatoren in de eindgevel worden een voor een ingeschakeld

 

To the overview of projects

Forward
thinking

Forward
thinking